1.-2.augustam Rēzeknē norisinājās Latvijas 3x3 basketbola līgas “Top Gun” 3.posms. Šajā posmā piedalījās arī BK “Latvijas Universitāte” spēlētāji Aivis Lēmanis, Arvīds Dambenieks, Kārlis Žunda un Roberts Kāpostiņš.

Kopā tika aizvadītas sešas spēles. Savu dalību turnīrā mūsu komanda iesāka ar zaudējumu RSU basketbolistiem, kuriem piekāpās par pieciem punktiem (9:14). Zaudējums pirmajā spēlē lika sasparoties un jau otrajā spēlē tika gūta uzvara pār BK “Jēkabpils” komandu ar rezultātu 12:9. Trešā spēle sekoja pret ‘’3x3 U18’’ izlasi, kuru izdevās uzvarēt par vienu punktu (12:11). Ceturto spēli komanda aizvadīja pret BK ‘’3x3 Madona’’, kur diemžēl neizdevās gūt uzvaru un nācās piedzīvot zaudējumu ar rezultātu 10:15. Piektajā spēlē pret “Rēzekne/Ezerzeme” mūsu komandai izdevās gūt uzvaru ar rezultātu 11:9.

Pusfinālā LU spēlētāji tikās ar BK ‘’3x3 Madona’’, kuras sastāvā spēlēja arī Ivars Ikstens, kurš vairākas sezonas bijis BK “Latvijas Universitāte” fizioterapeits un fiziskās sagatavotības treneris. Pusfinālā mūsu komanda piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 15:19, līdz ar to noslēdza dalību šajā posmā un ierindojās ceturtajā vietā.  

Kārlis Žunda:” Uz šo 3x3 līgas “TOP GUN” posmu braucām tikai ar vienu domu - izcīnīt pirmo vietu un nodrošināt sev vietu pamatturnīrā! Līdz vēlamajam rezultātam pietrūka pavisam nedaudz! Mēs ņemsim to kā motivāciju, gatavojoties nākamajam posmam, un darīsim visu, lai tajā izcīnītu zeltu!”

Latvijas 3x3 Basketbola līgas turnīrs norisinās no jūlija līdz maijam. Kopā ir paredzēti 6 atlases posmi. Pirmie divi norisinājās Ventspilī un Saldū, taču trešais Rēzeknē, kurā dalību uzsāka arī BK “Latvijas Universitātes” spēlētāji. Nākamie atlases posmi būs Liepājā (15. un 16.augustā), Ogrē (22. un 23.augustā), Jelgavā (29. un 30.augustā). Pēc atlases posmiem būs astoņi pamatturnīra posmi un finālposms. Finālturnīrā tiks izspēlēts Latvijas čempionu tituls, apmaksāts brauciens uz starptautisku FIBA 3x3 turnīru un tehniskā finansējuma balva, ko komanda varēs izmantot starptautiskajiem braucieniem.

Dalīties