Jau 3. oktobrī LU basketbola komanda aizvadīs savu pirmo sezonas spēli pret Valmiera Glass/ViA komandu. Spēle notiks Elektrum Olimpiskajā centrā, plkst.19.00. Līdz ar to, ka skatītāju skaits ir ierobežots, aicinām biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv

LU komandai šī būs 11. sezona augstākajā divīzijā. Saistībā ar visu, kas notiek pasaulē, šajā sezonā priekšā daudz jaunu izaicinājumu.

Komandas galvenais treneris joprojām būs Guntis Endzels, kurš LU komandu pretī uzvarām vedīs jau piekto sezonu pēc kārtas. Galvenajam trenerim asistēs treneris Gunārs Gailītis un Edijs Šlesers. Par spēlētāju fizisko sagatavotību rūpēsies treneri Edgars Grigorjevs un Artūrs Paiķis.

Komandas kapteinis šajā sezonā būs Kārlis Žunda, kurš ar lielu apņēmību ir gatavs rūpēties par komandas iekšējo mikroklimatu. K. Žunda: ‘’Šogad vasarā absolvēju Latvijas Universitātes bakalaura līmeņa studijas. Tā kā vēlējos iegūt augstāku izglītības līmeni, iestājos maģistra līmeņa programmā un nolēmu turpināt spēlēt BK LU komandā. Izmantoju šo lielisko iespēju trenēties profesionālos apstākļos un spēlēt augstā līmenī, lai attīstītu sevi kā basketbola spēlētāju, kā arī studēju jaunā un daudzsološā programmā, kura man tiek atmaksāta, jo esmu BK LU spēlētājs. Manuprāt, šī man ir vispiemērotākā vieta, lai sasniegtu jaunas virsotnes gan basketbolā, gan savas personības veidošanā!’’

Komandas sastāvā joprojām paliek Anrijs Miška, Edvards Reinis Mežulis, Alberts Putāns, Arvīds Dambenieks, Artis Arnītis, Gustavs Kārlis Kampuss, Reinis Jānis Avotiņš, Everts Ramza, Roberts Kāpostiņš.

No LU/BS Rīga komandas soli augšup spēruši Pauls Gustavs Miglinieks, Norberts Strautiņš, Edvards Lucis un Rihards Aleksandrovs.

Divi no spēlētāju uzvārdiem BK “Latvijas Universitāte” līdzjutējiem varētu būt jaunums – Zotovs un Avotiņš. Jā, šogad mūsu komandā būs divi spēlētāji, kuriem uzvārds ir Avotiņš.

Nikolajs Zotovs LU komandai pievienojies no BK “Ogre”. N. Zotovs: “Man ir liels prieks pievienoties jauniem, ambicioziem džekiem. Centīšos vest komandu pretī uzvarām katrā spēlē un domāju, ka varam šogad pārsteigt daudzus.”

Eduards Avotiņš LU komandai pievienojies no BK “Ķekava”. E. Avotiņš: “Esmu ļoti priecīgs par iespēju spēlēt BK ”Latvijas Universitāte” komandā un pierādīt sevi LBL1, ka arī apvienot studijas ar profesionālo sportu. Manuprāt, ka mēs esam ļoti jaudīga un konkurēt spējīga komanda, kas šosezon var iegūt labus rezultātus.”

Kā jau katru sezonu, arī šajā komandas mērķis ir gūt tikai uzvaras un kāpt vēl augstāk kā pagājušajā sezonā. Spēlētāji kopā ar treneriem ir aizvadījuši rūpīgu sagatavošanās posmu, ir izsalkuši pēc basketbola, tāpēc nav šaubu – viss ieplānotais izdosies!

Basketbola komandas “Latvijas Universitāte” sezonas pirmā mājas spēle jau šajā sestdienā,
3. oktobrī, plkst. 19:00 pret Valmiera Glass/ViA komandu, Elektrum Olimpiskajā centrā.

Veiksmi un panākumus jaunajā Latvijas – Igaunijas basketbola līgas sezonā!

Dalīties