Svētdien, 18. oktobrī, Pafbet Latvijas-Igaunijas basketbola līgas ietvaros aizvadījām mājas spēli pret BK “Ogre”. Lai arī cīnījāmies par katru laukuma centimetru, uzvaru tomēr neizdevās gūt un savā laukumā piedzīvojām zaudējumu ar rezultātu 67:78

Starta pieciniekā devās Norberts Strautiņš, Kārlis Žunda, Alberts Putāns, Anrijs Miška un Edvards Mežulis.

Spēles rezultātu atklāja Edvards Reinis Mežulis, kurš iemeta divpunktu metienu, pēc brīža atkal iemetot 2 punktus. Pēc neveiksmīga Žundas trīspunktu metiena, Norberts Strautiņš izcīnīja bumbu, atdeva piespēli un Kārlis Žunda iemeta 2 punktus. Viesu komanda bija panākusi pārākumu ar 2 punktiem, taču ilgi nevilcinoties Kārlis Žunda panāca izlīdzinājumu uz spēles tablo (8:8). Mūsu komanda turpināja būt rezultatīva un Anrijs Miška veica 2+1 gājienu, gūstot 3 punktus. Spēles pirmajā ceturtdaļā punktus turpināja gūt pretinieki, taču līdz ar spēles sirēnu 2 punktus iemeta kapteinis Žunda. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 13:20.

Otro ceturtdaļu iesāka Eduards Avotiņš no soda metiena līnijas. Vēlāk Reinis Jānis Avotiņš groza virzienā raidīja precīzu trīspunktu metienu no Kārļa Žundas piespēles. Divus punktus guva Eduards Avotiņš, bet nedaudz vēlāk uz soda metiena līnijas stājās Kārlis Žunda, kurš bija precīzs abos metienos (22:25). Avotiņš un Miška katrs atzīmējās ar 2 punktiem, kā arī vēlāk 4 punktus pievienoja Norberts Strautiņš (30:33). No Paula Gustava Miglinieka piespēles 2 punktus guva Anrijs Miška, taču panākt pārsvaru joprojām neizdevās. Vēlāk arī pats Miglinieks atzīmējās ar precīzu trīspunktu metienu. Uz soda metiena līnijas stājās Kārlis Žunda un guva 1 punktu. Puslaikā devāmies iedzinēju lomā ar rezultātu 36:41.

Trešo ceturtdaļu jaudīgi iesāka Anrijs Miška ar skaistu danku, pēc tam divus punktus pievienoja Edvards Reinis Mežulis. Spēles turpinājumā vairākus punktus guva ogrēnieši, līdz brīdim, kad Anrijs Miška iemeta precīzu divpunktu metienu. Arī Arvīds Dambenieks atzīmējās ar diviem punktiem un dažas sekundes pirms trešās ceturtdaļas beigām trīspunktu metienu iemeta Kārlis Žunda. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 47:62.

Spēles pēdējo ceturtdaļu iesāka viesu komanda. Komandas kapteinis Kārlis Žunda guva 2 punktus. Spēles turpinājumā trīspunktu metienu iemeta Reinis Jānis Avotiņš no Alberta Putāna piespēles, kā arī turpinājumā Reinis Jānis Avotiņš guva 2 punktus (54:74). Uz soda metiena līnijas stājās Žunda un iemeta vienu no diviem soda metieniem, bet mirkli vēlāk kapteinim izdevās labs 2+1 gājiens, kurš rezultējās ar 3 punktiem. Joprojām turpināja uguņot Kārlis Žunda un bija precīzs ar 2 punktiem. Uz soda metiena līnijas bija laiks stāties Arvīdam Dambeniekam un viņš guva 1 precīzu soda metienu (63:78). Precīzs no soda metiena līnijas bija arī Eduards Avotiņš, kurš iemeta abus soda metienus. Ja kaut kas nesanāk, tad ir jāmēģina vēlreiz un to pierādīja Gustavs Kārlis Kampuss, kurš izcīnot atlēkušo bumbu tomēr iemeta precīzu divpunktu metienu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 67:78.

BK “Latvijas Universitāte”: K. Žunda 22 (6 ab), A. Miška 11 (6 ab), R.J. Avotiņš 8 (6 ab), E. Avotiņš 8, E.R. Mežulis 6 (8 ab), N. Strautiņš 4, P.G. Miglinieks 3, A. Dambenieks 3, G.K. Kampuss 2, A. Arnītis, A. Putāns, E. Lucis.

Nākamo spēli BK “Latvijas Universitāte” aizvadīs viesu statusā pie “VEF Rīga”, 24. oktobrī, plkst.19.00, Elektrum OC.
Taču nākamā mājas spēle būs 7. novembrī, plkst.17.00, pret BK “Ventspils”, plkst.17.00, Elektrum OC.

#LUbasketbols

Dalīties