BK "Latvijas Universitāte" spēlētājs Everts Ramza ieguvis Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) Sporta stipendiju 2020./ 2021. studiju gadam.

Sporta stipendijas no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirtas kopš 2007. gada, lai sekmētu studējošo augstas klases sportistu iespējas apvienot studijas ar sportiskās meistarības izaugsmi, kā arī, lai popularizētu studentu sportu un veicinātu rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām. Stipendija paredzēta tieši stipendiātu akadēmiskās un sportiskās izaugsmes sekmēšanai.   

Sporta stipendiju finansēšanas avots ir valsts (Izglītības un zinātnes ministrijas) paredzētie budžeta līdzekļi.

Stipendiju komisijas priekšsēdētāja, profesore Agita Ābele norāda, ka šogad saņemts liels pieteikumu skaits. “Tā kā šogad daudzas sacensības nevarēja notikt, tika vērtēti stipendiātu sasniegumi arī iepriekšējā studijas gadā,” teic A. Ābele. “Ir jānodrošina atbalstoša vide jau aktīvās karjeras laikā, kurā veidot stabilus pamatus turpmākai sportista izaugsmei.”

LSFP prezidents Einars Fogelis uzsver, ka 2020. gads ir vērsis daudzu sportistu uzmanību, cik svarīgi ir veidot duālo karjeru. “Mums ir vajadzīgi gan izcili sportisti, gan izglītoti speciālisti, kuri var strādāt nozarē visaugstākajā līmenī. Sportista karjera ir terminēta, un šogad globāli parādījās jauni apstākļi, kas to var būtiski ietekmēt,” norāda E. Fogelis.  

Evertam Ramzam piešķirta 600 EUR stipendija. Apsveicam un lepojamies ar mūsu spēlētāju!

Dalīties