Sestdien, 13. martā, Latvijas-Igaunijas basketbola līgas ietvaros, BK “Latvijas Universitāte” savā laukumā ar rezultātu 88:76 pieveica titulēto BK “Ventspils”

Šāda uzvara tika gūta pirmo reizi vēsturē. Kopā šī bija 33. spēle ar ventspilniekiem un tieši šī bija tā laimīgā reize, kad spēles tablo rādīja LU basketbolistiem patīkamu rezultātu.

Starta pieciniekā laukumā devās Everts Ramza, Edvards Reinis Mežulis, Anrijs Miška, Alberts Putāns un komandas kapteinis Kārlis Žunda.

Spēles rezultātu atklāja Anrijs Miška, kurš ar Everta Ramzas palīdzību, grozā raidīja divpunktu metienu. Anrijs Miška arī mirkli vēlāk stājās uz soda metiena līnijas un abi soda metieni bija precīzi. Spēles tablo rādīja neizšķirtu, taču to tā neatstāja Alberts Putāns, kurš iemeta precīzu trīspunktu metienu. Dažas sekundes vēlāk Putāna piemēram sekoja Miška, kurš arī guva 3 punktus (10:6), bet spēles turpinājumā atkārtoti stājās uz soda metiena līnijas un iemeta 1 no 2 soda metieniem. Kādas minūtes LU basketbolisti ļāva ventspilniekiem gūt punktus, kas arī radīja viesu pārsvaru līdz ar 2 punktiem spēles laukumā atzīmējās Edvards Reinis Mežulis. Ar diviem divpunktu metieniem precīzs bija Anrijs Miška, taču pašā pirmās ceturtdaļas izskaņā pirmos punktus spēlē guva kapteinis Kārlis Žunda. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 19:17.

Arī otro ceturtdaļu iesāka LU basketbolisti, jo precīzs divpunktu metiens izdevās Artim Arnītim. Ar skaistu trīspunktu metienu iepriecināja Kārlis Žunda. Uz soda metiena līnijas stājās Pauls Gustavs Miglinieks, kurš bija precīzs 1 no 2 soda metieniem. Spēle risinājās ļoti spraigi un abas komandas cīnījās par katru punktu. Ar diviem precīziem divpunktu metieniem spēles laukumā atzīmējās Noa Daniels Viljamsons (29:26). Patīkamu epizodi gan komandai, gan TV skatītājiem sagādāja Anrijs Miška ar bumbas triecienu grozā no augšas, kas tikai paspilgtināja spēles emocijas. Vienu soda metienu iemeta Edvards Reinis Mežulis, bet divus punktus guva Gustavs Kārlis Kampuss (34:32). Atgriežoties no minūtes pārtraukuma, trīs punktus guva ventspilnieki, kas ļāva viņiem panākt nelielu pārsvaru, taču to nepieļāva Gustavs Kārlis Kampuss, kurš ar divpunktu metienu panāca pārsvaru LU labā (36:35). Ar diviem punktiem precīzs bija Edvards Reinis Mežulis, bet no soda metiena līnijas precīzs bija Anrijs Miška, kurš iemeta abus soda metienus. Puslaikā komanda devās ar rezultātu 40:41.

Atgriežoties no sapulces ģērbtuvē, Anrijs Miška iesāka trešo ceturtdaļu ar diviem punktiem. Pārtverot bumbu, groza virzienā devās Kārlis Žunda, kurš bumbu grozā raidīja no augšas un guva vēl 2 punktus komandas labā. No Alberta Putāna piespēles divus punktus izdevās gūt Anrijam Miškam (46:41). Kādu brīdi nevienai no komandām neizdevās gūt punktus, līdz Anrijs Miška turpināja savu lielisko sniegumu un guva 2 punktus. Trīs punkti spēles rezultātam tika pievienoti ar Gustava Kārļa Kampusa palīdzību, bet mirkli vēlāk arī Everts Ramza pievienoja precīzu divpunktu metienu. LU bija panācis pārsvaru ar rezultātu 53:44. Labs 2+1 gājiens padevās Evertam Ramza, kas ļāva spēles rezultātam tikai palielināties. Skaista epizode bija skatāma Kārļa Žundas un Gustava Kārļa Kampusa izpildījumā – no Kampusa piespēles Žunda atkal raidīja bumbu grozā no augšas un tādā veidā guva 2 punktus. Spēles turpinājumā divus punktus guva Edvards Reinis Mežulis, bet ar 3 punktiem atzīmējās Anrijs Miška. Trešo ceturtdaļu noslēdza izdevies Kārļa Žundas 2+1 gājiens, kas ļāva trešo ceturtdaļu noslēgt ar rezultātu 66:55.

Pēdējo ceturtdaļu iesāka viesu komanda. LU basketbolistiem pirmās divas minūtes neizdevās gūt punktus līdz brīdim, kad to beidzot izdevās labot Gustavam Kārlim Kampusam, kurš guva 2 punktus. Ar diviem punktiem atzīmējās Edvards Reinis Mežulis. Uz soda metiena līnijas stājās Alberts Putāns, kurš bija precīzs abos soda metienos. Putāns arī spēles turpinājumā turpināja gūt punktus un spēles rezultātam pievienoja divpunktu metienu. Komandas kapteinis Kārlis Žunda pievienoja divus punktus. Ar vienu soda metienu precīzs bija Artis Arnītis, kas tikai palīdzēja gūt aizvien labāku rezultātu (77:70). Ar āķa metienu atzīmējās spēles rezultatīvākais spēlētājs Anrijs Miška. Divas reizes stājoties uz soda metiena līnijas 3 punktus guva Kārlis Žunda, bet mirkli vēlāk ar diviem punktiem atzīmējās Edvards Reinis Mežulis. Sākoties pēdējai spēles minūtei, kurā jau varējām sajust uzvaras garšu, pirmos punktus spēlē guva Norberts Strautiņš, kurš bija precīzs četros soda metienos un spēle noslēdzās ar rezultātu 88:76, kas ļāva izcīnīt vēsturisko uzvaru pār BK “Ventspils”.

BK “Latvijas Universitāte”: Miška 27 (7 ab), Žunda 17 (6 ab), Mežulis 11 (8 ab), Kampuss 9, Putāns 7 (7 ab), Ramza 5 (8 rp), Viljamsons 4, Strautiņš 4, Arnītis 3, Miglinieks 1, Avotiņš, Vārna

Nākamo spēli komanda aizvadīs 20. martā, Olimpiskajā Sporta centrā tiekoties ar ‘’VALMIERA GLASS/ViA’’.

#LUbasketbols

Dalīties