Sestdien, 20. martā BK "Latvijas Universitāte" devās izbraukuma spēlē, kurā spēkojās ar "VALMIERA GLASS/ViA". Spēle noslēdzās ar rezultātu 93:100

Spēle tika aizvadīta īpašās retro formās, kas ļāva esošajiem LU basketbolistiem kaut nedaudz pieskarties vēsturei. 

Visā spēles garumā bija jūtama sīva cīņa, jo padoties nebija gatava neviena no komandām. "Latvijas Universitātei" ar spēļu aizvadīšanu šajā sezonā klājies labāk nekā citām komandām, tāpēc šī spēle pret "Valmiera Glass/ViA" tai bija pirmspēdējā šajā regulārajā sezonā. Tā kā Valmieras komandas bilancē ir par trim uzvarām vairāk, tad jau pirms spēles bija skaidrs, ka LU regulāro sezonu noslēgs pēdējā pozīcijā, no kuras centās izrāpties lielāko daļu sezonas. LU basketbolisti pirms nedēļas pārspēja "Ventspili", un bija apņēmības pilni otro reizi sezonā pieveikt arī valmieriešus.

Šī spēle noslēdza retro spēļu nedēļas nogali. Ja iepriekšējās spēlēs speciālajās formās bija tikai spēlētāji un tiesneši, tad šajā spēlē Valmierā piestrādājuši bija arī abu komandu treneri.

Valmieras komandas basketbolisti spēja noturēt savu rezultativitāti visas ceturtdaļas, iztiekot bez lieliem kritumiem, kamēr LU lika pretī cīņassparu un cīnījās līdz pēdējam. LU rindās kārtējā ļoti labā spēle Anrijam Miškam - 29 punkti un septiņas atlēkušās bumbas. 

BK "Latvijas Universitāte": Miška 29 (7 ab), Miglinieks 12, R.Avotiņš 12, Ramza 9 (7 rp), Putāns 8, Žunda 7 (5 rp), Viljamsons 6, Strautiņš 5 (5 rp), Vārna 3, Kāpostiņš 2, Arnīts, Kampuss.

Nākamo spēli komanda aizvadīs 3. aprīlī, tiekoties ar BK "Ogre" komandu.

 

Dalīties