Trešdienas vakarā uzsākām LBL ceturtdaļfinālus. Pirmajā spēlē devāmies uz Ogri, kur aizvadījām spēli pret vietējo BK "Ogre''. Diemžēl, pirmajā spēlē neizdevās gūt uzvaru un piekāpāmies ar rezultātu 44:60. Visvairāk punktus guva komandas kapteinis Kārlis Žunda, kura kontā bija 13 punkti un 6 atlēkušās bumbas.

Spēli labi sāka mājinieki, izvirzoties vadībā ar 5:0, bet turpinājumā ar uzbrukumu realizēšanu neveicās vairākas minūtes. Tā LU savu rēķinu atklāja vien ceturtajā minūtē, kamēr ogrēnieši panākumus centās gūt individuāliem centieniem, pirmās ceturtdaļas vidū esot vadībā ar 11:5. Mājiniekiem pirmajā ceturtdaļā izdevās pavisam nemanāmu padarīt Anriju Mišku, kurš tomēr ir viens no galvenajiem LU spēkiem uzbrukumā. Pateicoties Norberta Strautiņa diviem precīzajiem tālmetieniem, LU neļāva pretiniekiem atrauties. "Ogre" saglabāja vadību un pēc 10 spēlētām minūtēm bija vadībā ar 20:16.

Ja pirmajā ceturtdaļā likās, ka aizsardzība dominēja pār uzbrukumu, tad otrajā ceturtdaļā tas bija vēl uzskatāmāk. "Ogre" palielināja rezultāta starpību līdz septiņiem punktiem, bet nekur tālāk netika. Ceturtdaļas otrajā pusē bumba turpināja nekrist grozā, komandām kopā 10 minūtēs gūstot vien 18 punktus. Lielajā pārtraukumā vadībā devās mājinieki - 30:24.

Trešās ceturtdaļas otrajā pusē ogrēnieši ieguva arī 15 punktu pārsvaru, kontrolējot cīņas gaitu. "Ogres" aizsardzība otro ceturtdaļu pēc kārtas atstāja LU zem 10 punktiem, esot vadībā pēc 30 spēlētām minūtēm ar 47:33.

Ceturto ceturtdaļu ar precīzu metienu sāka Kārlis Žunda, bet līdz nākamo rezultatīvo metienu vajadzēja gaidīt ilgi. Īpaši labāk neveicās arī "Ogrei", kas līdz ceturtdaļas vidum palielināja savu pārsvaru līdz 17 punktiem (52:35). Drīz pēc tam LU padevās viens no labākajiem nogriežņiem visā spēlē tieši uzbrukumā, bet neko daudz tas nedeva, jo rezultāta starpība vēl joprojām bija virs 10 punktiem. "Ogre" atjaunoja lielāku pārsvaru un neļāva LU basketbolistiem gūt pat 50 punktus, šajā spēlē svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 60:44.

 

Dalīties