"Pafbet" Latvijas Basketbola līgā noslēgusies ceturtdaļfināla sērija starp "Ogres" un "Latvijas Universitātes" komandām. Sērijas ceturtā spēle noslēdzās ar rezultātu 64:86.

Spēli ar sešu punktu izrāvienu sāka "Ogre", bet pēc trim spēlētām minūtēm bija vadībā ar 8:2, sešus punktus gūstot Jānim Pozņakam. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē Rinalds Sirsniņš atzīmējās ar diviem precīziem tālmetieniem, piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu (16:6). Pēc tā Pozņaks un Pinete vēl par pieciem punktiem papildināja savas komandas bagāžu, kamēr LU ar grūtībām tika pie labām punktu gūšanas iespējām. Pirmajās 10 minūtēs LU spēle uzbrukumā tā arī neparādījās, "Ogrei" esot vadībā ar 27:8.

Otrās ceturtdaļas ievadā nebija pagājusi pat minūte, kad pēc Kuksika precīzā tālmetiena ar sodu LU ņēma pārtraukumu. Kuksikam neizdevās realizēt soda metienu, bet Renārs Magone izcīnīja bumbu un guva divus vieglus punktus. Pēc minūtes LU ierastie līderi jau bija atsēdināti uz rezervistu soliņa, bet būtiski spēles gaitā tas neko nemainīja, "Ogrei" kontrolējot notikumus laukumā. Ceturtdaļas otrajā pusē ogrēnieši turpināja regulāri doties uz groza apakšu un tur gūt gana vieglus punktus. LU basketbolisti neļāva pretiniekiem jau pirmajā puslaikā iegūt 30 punktu pārsvaru, bet cerības uz labvēlīgu iznākumu otrajā puslaikā bija visai niecīgas - 49:22.

Pēc lielā pārtraukuma LU izdevās veikt pirmo izrāvienu, atspēlējot astoņus punktus. Mājinieki pielika aizsardzībā, kā arī spēja izveidot pusātros un ātros uzbrukumus, kas nesa vēlamo rezultātu. Ceturtdaļas vidū "Ogres" pārsvars bija 20 punkti, bet minūti vēlāk Norberts Strautiņš to samazināja līdz 17 punktiem (59:42). Trešās ceturtdaļas izskaņā pāris uzbrukumus realizēja Andre Vokers, ļaujot "Ogrei" atjaunot vairāk nekā 20 punktu pārsvaru - 71:49.

Pēc salīdzinoši sekmīgās trešās ceturtdaļas, ceturtajā LU basketbolistiem atkal bija problēmas ar punktu gūšanu. Pirmos izdevās gūt vien pēc četrām spēlētām minūtēm, kad rezultāta starpība atkal bija pieaugusi līdz 27 punktiem. Turpinājumā komandas punktus guva pārmaiņus, nepiespiesti aizvadot spēli līdz beigām. "Ogre" spēli noslēdza ar pārliecinošu uzvaru un iegūtu vietu LBL pusfinālā - 86:64.

"Latvijas Universitāte": Mežulis 14 (7 ab), Strautiņš 11, Žunda 7, Miška 7 (6 ab), Putāns 7, R.Avotiņš 7, Briedis 7, Kāpostiņš 2, Miglinieks 1, Viljamsons 1, Vārna.

Dalīties