Dāvids Vīksne

Mēnesi pirms FIBA Pasaules kausa 2023 Eiropas kvalifikācijas spēlēm pret Serbiju un Slovākiju BK Latvijas Universitāte saņēmusi ziņu no Latvijas Basketbola Savienības, ka komandas jaunpienākušais talants Dāvids Vīksne ir iekļauts vīriešu izlases kandidātu sarakstā.  

Dāvids Vīksne: “Pārsteigums ir diezgan liels. Negaidīti, bet no otras puses arī paredzami, zinot kā sezona iesākusies, kāds ir kopējais sniegums gan komandai, gan individuāli.”

Dāvids uzskata, ka komandas ķīmija ir teju ideāla, neviens jaunais komandas biedrs nav bijis svešs un ar visiem ir viegli sastrādāties. Komanda ir ļoti labi uzņēmusi, atbalsta kā spēļu laikā laukumā, tā arī treniņu procesā, un to visu varam vērot spēles. Dāvids min, ka treniņu process šeit ir ļoti augstā līmenī, treneri ir kvalificēti un no malas BK LU darbība nav novērtēta tik profesionāla, kā ir patiesībā.

Dāvids Vīksne novērtē iespēju apvienot sportista karjeru ar izglītības iegūšanu. Protams, nenoliedz, ka ir izaicinoši un ne vienmēr ir viegli, taču ir priecīgs, ka izvēlējies tieši Latvijas Universitāti.

Dāvids nebūt nav pirmais Latvijas vīriešu valstvienības kandidātu sarakstā un sastāvā bijušais BK Latvijas Universitātes spēlētājs. Iepriekš iekļauti arī Edvards Mežulis, Kārlis Žunda un Anrijs Miška.

Lepojamies, ka mūsējie tiek pamanīti un novērtēti.

Dalīties