BK Latvijas Universitāte šovakar aizvadīja septīto spēli Pafbet Latvijas - Igaunijas līgā, spēlējot viesos pie Tallinna Kalev. Lai arī veiksmīgi sākta pirmā ceturtdaļa un uzvarēts puslaiks, uzvaru mūsējiem izcīnīt neizdodas.

Spēles rezultātu šovakar atklāja Edvards Mežulis, grozā raidot precīzu trejaci. Abi kopā ar Dāvidu Vīksni mača pirmajās minūtēs noorganizēja rezultatīvu izrāvienu. Ričards Vitoļskis iemeta savu trīspunktnieku, panākot plus 10. Tam pretī sekoja Eduarda Hāznera precīzs trejacis otrā laukuma galā un veiksmīgi igauņu 7 punkti pēc kārtas. Ceturtdaļas izskaņā mūsējie pa jaunam sasparojās un to noslēdza ar 22:15.

Otrajā ceturtdaļā septiņu punktu pārsvars LU basketbolistiem pamazām šļuka ārā un igauņiem izdevās uz brīdi pārņemt minimālu vadību. Putāna precīzais metiens pus minūti pirms ceturtdaļas beigām panāca plus viens un piecpadsmit minūšu pārtraukumā devāmies ar 38:37.

Trešās desmitminūtes laikā rezultāts uz tablo svārstījās un mainījās. Neviena komanda neguva lielu pārsvaru. Līdz ar ceturtdaļas beigu signālu Gustavs Kampuss iemeta divus punktus no groza apakšas, izlīdzinot rezultātu. Pēc trešās ceturtdaļas 51:51.

Noslēdzošā ceturtdaļa sākās ar igauņu izrāvienu. Četras minūtes līdz spēles beigām Eduards Avotiņš samazināja starpību līdz mīnus 4, taču tuvāk pietuvoties uzvarai neizdevās. Divus precīzus trejačus pēc kārtas pievienoja Pauls Gustavs Miglinieks. Šovakar zaudējums igauņiem ar 67:74.

LU: Mežulis 21 (9 atl.b.), Vīksne 13, Strautiņš 8, Miglinieks 8, Putāns 4, R.Avotiņš 4, E.Avotiņš 4, Vitoļskis 3, Kampuss 3, Briedis, Čavars, Vārna.

Dalīties