Šovakar mājas spēli savu atbalstītāju priekšā aizvadīja BK Latvijas Universitāte. Tā bija pirmā spēle mājās pēc ilgāka pārtraukuma, kurā bijām spiets spēlēt ārpus robežām. Mūsu basketbolistiem šovakar pretī stājās līgas jaunpienācēja - KK Viimsi ar Ronaldu Zaķi priekšgalā.

Rezultātu šī vakara cīņā atklāja latviešu spēlētājs mūsu pretinieku rindās - Ronalds Zaķis. Mūsējie ātri atrada savu stipro pusi, proti, pirmās ceturtdaļas rezultātu nesa trīspunktu līnija. Gūstot 15 punktus tikai no tālās distances, LU spēlētāji izvirzījās vadībā un ceturtdaļu noslēdza ar plus desmit - 17:7.

Otrā ceturtdaļa mazliet veiksmīgāka bija igauņu pārstāvjiem. Lai arī viesi pamazām pietuvojās, Ronaldam Zaķim gūstot pusi no komandas punktiem šajā ceturtdaļā, mūsējie padoties negrasījās - puslaikā devās ar plus 6 - 35:29.

Pēc piecpadsmit minūšu pārtraukuma iesprūda LU basketbolistu uzbrukums un pirmās septiņas minūtes bumba grozā no mūsu puišu rokām nelidoja. Igauņi pārņēma vadību, sekoja Brieža un Vīksnes precīzie tālmetieni. Uz mirkli atguvām pārsvaru uz tablo, taču igauņi ar to nebija mierā - Zaķis ar slam dunk ceturtdaļas izskaņā panāca 44:47.

Noslēdzošajā ceturtdaļā rezultāts bija mainīgs, abām komandām apmainoties ar precīziem un neprecīziem metieniem. Izredzes uzvarēt mūsējie saglabāja līdz pat pēdējām minūtēm, taču spēles izskaņā igauņiem izdevās izcīnīt gana drošu uzvaru ar plus desmit - 57:67.

 

LU: Vitoļskis 12 (4ab, 5kļ), Briedis 11, Vīksne 8 (8ab), Putāns 8 (5ab), Mežulis 6 (9ab, 5kļ), Kampuss 4, N. Strautiņš 3, R. Avotiņš 3, E. Avotiņš 2, Vārna, Kr. Čavars, Miglinieks.

Dalīties