Foto: Sandijs Leicis

Trešdienas vakarā RIMI Olimpiskajā centrā otro savstarpējo cīņu Latvijas Basketbola Užavas kausa astotdaļfinālā aizvadīja BK Latvijas Universitāte un BK Saldus. Mūsu basketbolistiem izdevies gūt pārliecinošu uzvaru, uzvarot arī divu spēļu summā, un nu varam gatavoties cīņai ceturtdaļfinālā.

Spēles pirmās pāris minūtes BK LU sportisti sāka ar Strautiņa soda metieniem, Miglinieka precīzo trejaci un Reiņa Avotiņa danku, panākot plus pieci. Saldenieki mēģināja mūsējiem pietuvoties, samazinot starpību līdz diviem punktiem, taču Vīksnes un Eduarda Avotiņa precīzie divpunktnieki, kā arī Miglinieka tālmetiens atkārtoja plus septiņi mūsējiem. Tam sekoja pretinieku rezultatīvākā spēlētāja Artūra Kramiņa tālmetiens un mūsu Uvja Vārnas divpunktnieks. Pirmo ceturtdaļu noslēdzam ar 21:15.

Arī otrās ceturtdaļas laikā galvenokārt mūsējie tikai palielināja pārsvaru, Paulam Migliniekam trāpot vēl divus precīzus tālmetienus, Norbertam Strautiņam un Dāvidam Vīksnem pievienojot vēl pa diviem divpunktniekiem. Lielajā pārtraukumā LU basketbolisti devās ar plus 8 - 38:30.

Spēles trešās ceturtdaļas rezultātu astotajā sekundē atklāja LU komandas kapteinis Alberts Putāns, pievienojot vēl trīs punktus no tālās distances. Trešās ceturtdaļas vidū pretiniekiem spēka vairs nepietika un mūsējie to izmantoja labi, pārsvaru palielinot pat par 22 punktiem. Pēc trešās ceturtdaļas - 64:47.

Pēdējo desmitminūti mūsējie izmantoja, lai pārsvaru tikai palielinātu un izkliedētu šaubas par spēles un pāra uzvarētājiem. Pretiniekiem no Saldus vairs nekādi nespēja mūsējiem pretoties un nācās atzīt mūsu pārsvaru. Spēle noslēdzās ar 91:60, BK LU komandai izcīnot iespēju jau jaunnedēļ uzsākt cīņu ceturtdaļfinālā pret BK Līvāniem - pilsētas, kur vidusskolu pabeidzis un trenera karjeru sācis mūsu galvenais treneris Guntis Endzels.

 

LU: Strautiņš 15 (10 rez. p), Miglinieks 14,  Vīksne 12, Avotiņš R. 11, Avotiņš E. 8, Mežulis 8, Čavars 6, Lucis 5, Vārna 5,  Putāns 5, Kampuss 2, Briedis. 

Dalīties