Alberts Putāns | Foto: Sandijs Leicis

Šovakar RIMI OC uzņēmām spēcīgo VEF Rīga komandu pirmajā Užavas kausa pusfināla spēlē. Lai arī primo ceturtdaļu turējāmies ļoti līdzvērtīgi, piedzīvojam zaudējumu 59:94.

Pēc spēlētām 8 sekundēm, bijušais LU spēlētājs Anrijs Miška pārkāpa noteikumus, ļaujot Eduardam Avotiņam atklāt spēles rezultātu ar vienu precīzu soda metienu. Pēc pretinieku piecu punktu izrāviena sekoja Reiņa Avotiņa iesaiste, panākot viena punkta starpību. Ceturtdaļas izskaņā izdevās ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet arī gūt minimālu pārsvaru, taču pēdējais vārds piederēja VEF Rīga spēlētājam Iļjam Gromovam, bumbu grozā triecot no augšas. Pēc pirmās ceturtdaļas 16:18.

Otrās desmitminūtes sākumā VEF spēlētāji pamazām sāka iekrāt pārsvaru, ko mūsējiem bija grūti apturēt visas spēles garumā. Ceturtdaļas beigās panāca pat +23. Puslaika pārtraukumā devāmies ar 30:51.

Pēc sapulces ģerbtuvē mūsējie atgriezās kaujenieciski noskaņoti, divu minūšu laikā pietuvojoties līdz -15. Taču valsts čempionvienība nebija apturama, veicot 11-0 izrāvienu, un trešo ceturksni noslēdzām ar 45:64.

Arī spēles pēdējā ceturtdaļā neizdevās sagādāt pārsteigumu līdzjutējiem un starpība uz rezultāta tablo turpināja tikai pieaugt. Spēles rezultāts 59:94.

 

LU: E.Avotiņš 20, Putāns 13, R.Avotiņš 9, Vitoļskis 8, Kampuss 3, Mežulis 2, Vīksne 2, Strautiņš 2, Briedis, Lucis, Miglinieks, Vārna.

Dalīties