Foto: Māris Greidāns

Norberts ir Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē bakalaura programmas "Finanšu menedžments" 3.kursā. Savas basketbola gaitas sāka Rīgā, A.Kraukļa/VEF komandā, savukārt trešo gadu spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas?

Kādu dienu kopā ar tēti braucām skatīties Mākslas dienu basketbola turnīru Daugavas Sporta namā. Dodoties mājup, mašīnā tētim pateicu, ka es arī gribu spēlēt basketbolu. Tā, būdams vēl bērnudārznieks, 2007. gada 8. janvārī jau aizvadīju savu pirmo basketbola treniņu Rīgas Teikas vidusskolā treneres Anitas Jandāles vadībā.

Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Spēlei gatavojos jau iepriekšējā dienā – pēc treniņa kārtīgi atsildos un vakarā laicīgi eju gulēt, lai spēlē justos labi un enerģiski. Spēles dienas rutīna diezgan vienkārša: kārtīgi paēdu, daudz nerunāju, uzlieku austiņās savu mīļāko mūziku un dodos spēlēt basketbolu. Pirmsspēles iesildīšanos pabeidzu ar precīzu trīspunktnieku.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Ceturtdaļfināla sērijas 4. spēle pret Valmieru. Iepriekšējo spēli nenospēlējām labi, zaudējām, rezultāts sērijā bija kļuvis 1:2, un pirmo reizi šosezon nonācām situācijā, ka, zaudējot nākamo spēli, beigtos arī sezona. Lai gan šī spēle bija ļoti svarīga un obligāti jāuzvar, prāts bija mierīgs un sajūta laba. Spēle izdevās, mēs uzvarējām. Uzskatu, ka šīs pozitīvās emocijas tika pārnestas arī uz sērijas 5. spēli, kurā izcīnījām iespaidīgu uzvaru un nopelnījām vietu Latvijas Basketbola līgas pusfinālā.   

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Nav. Pirmajai man izsniegtajai basketbola formai bija 13. numurs, nu esmu pie tā atgriezies.

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Basketbols ir mans dzīvesveids. Tas veidojis raksturu, stāju, mani pašu, kā arī iemācījis disciplīnu, darba ētiku, laika plānošanu, komunikācijas spējas, mērķtiecību, pacietību un ļoti daudz ko citu. Visas šīs kvalitātes ir iespējams izmantot arī ikdienas dzīvē, un tās man palīdz realizēt savas ambīcijas.

Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

Esmu trenējies pie vairākiem labiem treneriem un, lai gan viena spilgta citāta nav, domāju, ka esmu no šiem treneriem ieguvis ko vairāk. Viņi man bijuši autoritātes un iemācījuši, kā raudzīties uz dzīvi un basketbolu, atbalstījuši, iedvesmojuši, palīdzējuši veidot manu personību. 

Kurš spēlētājs ir visvairāk iedvesmojis Tavu spēles stilu?

Bērnībā ļoti patika Tonijs Pārkers – mazākais džeks laukumā, taču vienmēr gribēja uzvarēt un prata panākt savu. Tomēr uzmanību pievēršu daudziem sportistiem un ne tikai basketbolistiem. No katra cenšos paņemt kādu noderīgu ieradumu vai efektīvu kustību basketbola laukumā. 
 

Dalīties