Foto: Māris Greidāns

Valters ir Rīgas 49.vidusskolas 12.klases skolēns. Savas basketbola gaitas sāka Ādažos, savukārt trešo gadu spēlē BK Latvijas Universitāte rindās.

Kā aizsākās Tavas basketbola gaitas? 

Būtu jāpiemin, ka manas sporta gaitas aizsākās ar futbolu FS Mettas komandā, un paralēli skolai sākoties, iestājos Ādažu basketbola komandā pie treneriem Arņa Krištopāna un Aigara Neripa. Ap 4. klasi pārgāju tikai uz basketbolu, kas bija fantastiska izvēle!

Vai tev ir kāda spēles dienas ‘’rutīna’’? Vai Tev ir kādas īpašas pirmsspēles tradīcijas?

Spēles dienas bieži iekrīt darba dienās, kas nepalidz noturēt rutīnu, taču mēģinu ēst 4 stundas pirms spēles. Garderobē vienmēr pirmo velku labo zeķi, un iesildīšanos sāku staigājot ar gumiju.

Kura spēle no sezonas Tev ir visspilgtāk palikusi atmiņā? Kāpēc?

Jā, zinu, nav pārāk orģināli, taču visspilgtāk atceros sezonas pirmo spēli pret Tartu un play off 5. spēli pret Valmieru. Super emocijas un galvenais, ka abās spēlēs izcīnītas uzvaras, kas iesāka veiksmīgi sezonu un Valmieras spēle mums garantēja vietu LBL pusfinālā.

Vai ir kāda īpaša nozīme tam, ar kādu numuru Tu spēlē?

Diži īpaša nozīme jau nav. Atceros, ka Ādažos tiku pie pirmā numura un mēģināju to visur vilkt līdzi. LU spēlēju ar 11, jo divi vieninieki labāk par vienu... un nr.1 bija aizņemts.

Kādas ir mācības, ko Tev ir iemācījis basketbols, ko tu vari attiecināt uz ikdienas dzīvi?

Basketbols ir iemācījis disciplīnu un prasmi sastrādāties komandā. Atkal no otras puses basketbols ir mana ikdiena jau no bērnu kājās, līdz ar to teiktu, ka treneri un komandas biedri ir palīdzējuši veidot manu raksturu, pacietību, neatlaidību.

Vai Tev ir kāds padoms, kāda dzīves atziņa, ko Tev ir devis kāds no treneriem, ko Tu vienmēr atcerēsies?

Ar padomiem ir interesanti. Tos atceries tikai kad ir attiecīgā situācija. Līdz ar to nevaru izcelt vienu atziņu, tomēr man ir bijusi tā veiksme savā dzīvē trenēties pie dažādiem treneriem, un uzklausīt tiešām daudz vērtīgu padomu.

Ja tu nespēlētu basketbolu, kas būtu tas, ko Tu darītu?

Es spēlētu futbolu. Varbūt šahu. Noteikti nebūtu gleznotājs, tajā nozarē man divas kreisās. Katrā ziņā grūti atbildēt ko es darītu, tomēr mēģinātu saistīt savu dzīvi ar sportu.

Dalīties