Foto: Māris Greidāns

Latvijas Universitāte pirmdien Latvijas Basketbola līgā (LBL) cīņu par bronzas godalgām sāka ar neveiksmi.

Studenti mājinieku lomā ar rezultātu 60:72 (16:19, 19:23, 14:10, 11:20) piekāpās “Ogres” basketbolistiem, sērijā līdz trīs uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Pirmajās divās ceturtdaļās spēle ritēji līdzvērtīgi, bet neilgi pirms pirmā puslaika noslēguma viesu komanda veica astoņu punktu izrāvienu, kas lika LU basketbolistiem doties pārtraukumā ar astoņu punktu deficītu (31:39).

Savukārt, neskatoties uz uzvarētu trešo ceturtdaļu, ogrēnieši pierādīja savu favorītu lomu pēdējā spēles ceturksnī, un LU basketbolisti vairs nespēja atspēlēties, mačam noslēdzoties par labu “Ogres” basketbolistiem.

LU vienībā rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Dāvids Vīksne, kamēr 15 punktus guva Ričards Vitoļskis, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un sakrāja labāko efektivitātes koeficientu 19, bet vēl 11 punktus pievienoja Pauls Miglinieks.

Uzvarētāju rindās, kuriem nevarēja palīdzēt divi līderi Rinalds Sirsniņš un Renārs Magone, 23 punktus guva Rihards Zēbergs, kuram izdevās arī izprovocēt sešas studentu piezīmes.

Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien Rīgā, atkal mājinieku lomā esot LU, bet pēc tam sekos divas spēles Ogrē.

Ceturtdaļfinālā LU sīvā cīņā ar 3-2 pārspēja “Valmiera Glass”/”Vidzmes Augstskola” basketbolistus, kamēr “Ogre” viegli guva panākumu pār “Liepāju” ar 3-0.

Savukārt pusfinālā LU centās izrādīt pretestību Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas čempiovienībai “VEF Rīga”, taču “vefieši” izrādījās spēcīgāki un iekļuva finālā, uzvarot ar 3-0.

Dalīties