22.maijā, Rimi Olimpiskajā centrā tika aizvadīti basketbola turnīra fināli SELL Studentu spēlēs. Šajā turnīrā piedalījās gan mūsu vīriešu, gan sieviešu basketbola komandas.

XXXVII SELL spēļu basketbola turnīrs norisinās gan vīriešu, gan sieviešu grupās. Turnīram vīriešu komandas bija pieteikušas 8 universitātes (Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Klaipēdas Universitāte, Vitautas Magnus universitāte, Kauņas Tehnoloģiju universitāte, Tartu Universitāte un Aalto Universitāte), bet sieviešu komandas bija pieteikušas 3 universitātes (Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte).

LU vīriešu komanda iepriekšējās turnīra dienās uzvarēja visus pretiniekus, attiecīgi kvalificējoties fināla spēlei par pirmo vietu pret Vytautas Magnus universitāti.

Finālā par pirmo vietu, kurā tikās Latvijas Universitāte ar Vitautas Magnus universitāti, pirmās septiņas minūtes tika aizvadītas punkts punktā, pēc septiņām spēlētām minūtēm rezultātam esot 12:11 Latvijas Universitātes labā, bet pirmās ceturtdaļas beigās, kā arī visu otro ceturtdaļu Latvijas Universitāte uzņēma apgriezienus, pirmo puslaiku noslēdzot ar rezultātu 40:22. Spēles trešā ceturtdaļa tika aizvadīta līdzvērtīgi, katrai komandai gūstot 19 punktus (trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 59:41). Pēdējā ceturtdaļā Vitautas Magnus universitātes komanda uz laukuma uznāca ar apņēmību uzvarēt šo spēli, ceturtdaļas pirmajās sešās minūtēs samazinot deficītu līdz 7 punktiem. Latvijas Universitāte pieprasīja minūtes pārtraukumu, pēc kura LU puiši jau spēlēja ar pilnīgi citu atdevi, atlikušās 4 minūtes nospēlējot līdzvērtīgi ar pretinieku komandu un beigās izcīnot uzvaru ar rezultātu 71:62. Rezultatīvākais LU rindās bija Dāvids Vīksne ar gūtiem 18 punktiem.

 

Sieviešu komandas pirmajās 2 dienās izspēlēja katra komanda ar katru, lai noskaidrotu 2 labākās komandas, kas turnīra trešajā dienā cīnīsies finālā par basketbola turnīra čempiona titulu. Turnīra pirmajā dienā tika aizvadīta 1 spēle, kurā Latvijas Universitāte sīvā cīņā ar rezultātu 65:59 uzvarēja Rīgas Stradiņa universitātes komandu. Otrajā turnīra dienā abas iepriekš minētās komandas tikās ar Rīgas Tehniskās universitātes komandu. Otrās dienas pirmajā spēlē ar rezultātu 67:36 savu otro turnīra uzvaru izcīnīja Latvijas Universitāte, bet dienas otrajā spēlē ar rezultātu 79:23 pirmo turnīra uzvaru izcīnīja Rīgas Stradiņa universitāte, atstājot Rīgas Tehnisko universitāti ārpus fināla.

Mūsu sievietes svētdien aizvadīja fināla spēli pret RSU. Fināla pirmās septiņas minūtes iesākās ļoti spraigi, spēlei ritot punkts punktā un nevienai komandai nespējot izrauties vadībā (pēc 7 nospēlētām minūtēm rezultāts 13:12 Latvijas Universitātes labā), bet tad Rīgas Stradiņa Universitāte pirmās ceturtdaļas pēdējās trīs minūtēs guva 11 bezatbildes punktus, noslēdzot ceturtdaļu ar rezultātu 13:23. Rezultatīvākā spēlētāja LU rindās bija Luīze Šepte ar 18 gūtiem punktiem!

Otrās ceturtdaļas sākumā RSU dominance turpinājās, liekot noprast, ka šīs spēles liktenis drīz jau būs izšķirts, bet pēc LU galvenā trenera Aigara Neripa paņemtā minūtes pārtraukuma, Latvijas Universitātes meitenes sasparojās un nepilnās piecās minūtēs atspēlēja 11 punktu deficītu un panāca jau neizšķirtu rezultātu 31:31. Otrā ceturtdaļa noslēdzās rezultātu 34:35 RSU labā.

Turpmākā spēle tika aizvadīta punkts punktā, nevienai no komandām neizvirzoties vadībā vairāk nekā ar 5 punktu pārsvaru. Lielākais pārsvars ceturtajā ceturtdaļā bija Rīgas Stradiņa universitātes komandai, kura spēles 35. minūtē izvirzījās vadībā ar rezultātu 55:60. Arī spēles beigās Aigars Nerips atrada pareizos vārdus minūtes pārtraukumā, lai uzmundrinātu savas vadītās komandas spēlētājas, kuras spēles 39. minūtē panāca neizšķirtu ar rezultātu 65:65. Kā jau noprotams, spēles pēdējā minūte bija ļoti spraiga. Kad spēlē bija atlikusi 41 sekunde, Katrīna Luīze Krieviņa pārķēra RSU spēlētājas veikto piespēli, kas lika RSU meitenēm pārkāpt noteikumus, lai netiktu gūti viegli 2 punkti, bet Anita Miķelsone mazliet pārcentās un nopelnīja nesportisko piezīmi, ļaujot Latvijas Universitātes komandai mest 2 soda metienus un saglabāt bumbu. Katrīna Luīze Krieviņa realizēja 1 no 2 soda metieniem un panāca 1 punktu vadību (66:65). Spēles turpinājumā Luīze Šepte no Latvijas Universitātes komandas pa mata tiesu aizmeta garām savu metienu, ļaujot spēles likteni izšķirt RSU komandai. Pēdējais uzbrukums, kā jau gaidāms, tika novilkts līdz pēdējam, uzbrukuma pēdējās sekundēs Dinijai Sandai Pāvelsonei metot divpunktu metienu. Dinijas metiens bija neprecīzs, un atlekušo bumbu pēc metiena izcīnīja Luīze Šepte, nodrošinot Latvijas Universitātei uzvaru fināla cīņā un visā čempionātā. Fināla mačā gan Luīze Šepte no LU (18 punkti, 11 atlekušās bumbas), gan Anita Miķelsone no RSU (15 punkti, 11 atlēkušās bumbas) guva “double-double”.

Visus basketbola rezultātus un tabulu var apskatīt šeit: https://basket.lv/turniri/sell-speles

Prieks un lepnums par mūsu sportistu sasniegumiem!

Dalīties