BK "Latvijas Universitāte" treneru korpusu papildina divi jauni treneri - Olafs Ozols un Lauris Blaus.

Lauris Blaus basketbola vidē ir jau no 7 gadu vecuma. Sākot no 15 līdz 20 gadu vecuma, bijis visās Latvijas jauniešu basketbola izlasēs, spēlējis zināmajā "Bronzas izlasē". Profesionālajā basketbolā aizvadījis 14 savus dzīves gadus. Šo gadu laikā trenējies pie dažādiem treneriem, bijuši arī Eiropas augstākā līmeņa treneri, no kuriem Lauris ir smēlies daudz zināšanu un pieredzes. Jau uzsākot profesionālo karjeru, Lauris zināja, ka vēlāk vēlēsies savas iegūtās zināšanas nodot tālāk citiem spēlētājiem. "Laika gaitā es sapratu, ka vēlos būt vairāk individuālais treneris, kurš trenē specifiskas lietas un palīdz spēlētājiem attīstīties."

Šobrīd Lauris ir beidzis basketbolista karjeru un ir nolēmis palikt basketbola trenera amatā un dalīties gadiem gūtajā pieredzē ar jaunajiem spēlētājiem. BK "Latvijas Universitāte" Lauris jau ir sācis strādāt ar garajiem spēlētājiem. Viņa pieredze ir būtisks pienesums visai LU basketbola sistēmai.

"Es esmu ļoti priecīgs, ka varu pievienoties BK "Latvijas Universitātes" sistēmai un pateicīgs, ka šāda iespēja ir dota, tāpēc arī bez ilgas domāšanas šo iespēju pieņēmu. Pēdējos 3 karjeras gadus, gatavojoties savai sezonai, bija sanācis, ka vasarās kādā brīdī sanāca trenēties ar Latvijas Universitātes komandu. Mani jau no tā laika uzrunāja LU basketbola sistēmas ideja, kluba vadības attieksme, treneru darbs ar spēlētājiem un spēlētāju attieksme. Ļoti priecē, ka spēlētāji apvieno mācības ar basketbola spēlēšanu, jo tas dzīvē viņiem pavērs vēl vairāk iespēju".

Olafs Ozols jau no jauniešu vecuma pārstāvēja Liepājas Sporta spēļu skolu visos vecumos jaunatnes līgā, LBL2 un EYBL. "Jau pamatskolas beigās sapratu, par ko vēlos strādāt nākotnē. Par treneri sāku strādāt jau uzreiz pēc sporta skolas beigšanas. Šis būs 4.gads, kad esmu trenera profesijā. 2022.gada sākumā pabeidzu LU pirmā līmeņa programmu "Sporta treneris" Kuldīgas filiālē. Šobrīd turpinu studijas LU bakalaura programmā "Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība". Paralēli Liepājā sporta skolas komandām Olafs stažējās un guva jaunu pieredzi pie Artūra Visocka-Rubeņa BK "Liepāja" komandā. "Divus darbus apvienoju basketbola laukumā. Otra nodarbe ir basketbola tiesāšana LBL 2, LSBL un LBL 3 spēlēs." Olafs Ozols ir gatavs jauniem izaicinājumiem. "Esmu ļoti pagodināts, priecīgs, motivēts un gatavs jauniem izaicinājumiem, pievienojoties LU basketbola sistēmai, kas man ir liels kāpums pa karjeras kāpnēm basketbola jomā".

Laipni lūgti komandā!

Dalīties