Sestdien, 17. decembrī, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, norisinājās Latvijas 33. Universiādes 3x3 basketbola turnīrs, kurā mūsu vīriešu komanda, 6 komandu konkurencē izcīnīja 1. vietu.

Latvijas augstāko izglītības iestāžu spēcīgākā komanda 3x3 basketbolā vīriešu grupā tika noskaidrota starp 6 komandām -  Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA), Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāti (LBTU) un Latvijas Universitāti (LU), ko pārstāvēja 2 komandas. Turnīrs sākās ar grupu spēlēm. A grupā tika iedalītas LU, LU2 un RTU komandas, bet B grupā tika iedalītas RSU, LBTU un LSPA komandas. Mūsu 1. komanda "LU"  izcīnīja pārliecinošu uzvaru A grupā ar 2 uzvarām 2 spēlēs (21:14 pret LU2 un 22:5 pret RTU), 2. vietu ar 1 uzvaru (21:12 pret RTU) ieguva mūsu 2. komanda, bet trešo vietu ieguva Rīgas Tehniskā universitāte.

Pēc grupu spēlēm, otrajā ceturtdaļfinālā "LU 2" ar rezultātu 21:11 pārliecinoši uzvarēja LBTU komandu un nokārtoja sev pusfinālu pret RSU komandu. Spraigā cīņā, šī pusfināla spēle beidzās ar rezultātu 20:17 RSU komandas labā. Otrajā pusfināla spēlē Latvijas Universitātes 1. komanda ar rezultātu 21:10 uzvarēja LSPA komandu, izcīnot sev vietu turnīra finālā.

Fināla cīņā par 1. vietu tikās LU un RSU komandas. Spēles temps bija ļoti augsts. Punktus abas komandas guva nepārtraukti, īsti nedodot iespēju pat spēlētājiem nomainīties. Kad rezultāts bija 18:15 LU komandas labā, LU komandas spēlētājs Mārcis Osis pret sevi izprovicēja piezīmi, nopelnot sev 2 soda metienus. Par piešķirto soda metienu RSU komandas spēlētājs bija ļoti neapmierināts, ko izrādīja arī pret tiesnešiem, kā rezultātā nopelnot arī tehnisko piezīmi un dodot iespēju Mārcim Osim izpildīt 3 soda metienus. Mārcis pirmos 2 soda metienus trāpīja, panākot rezultātu 20:15, bet trešo metienu aizmeta garām. Atlēkušo bumbu pēc nerealizētā soda metienu savāca RSU spēlētājs Dāvis Matīss Žilde, kurš momentāli izskrēja ārpus divpunktu līnijas un raidīja grozā precīzu tālmetienu, panākot rezultātu 17:20. Bumbu savāca LU komandas spēlētājs Gustavs Kampuss, kurš to piespēlēja uz tāmetiena līnijas esošajam Norbertam Strautiņam. Norberts veica pāris māņkustības, izdarīja metienu, bet to netrāpīja. Atlēkušo bumbu savāca Gustavs Kampuss. Viņš izgāja ārpus tālmetiena līnijas un ar ātru driblu tika garām savam prestspēlētājam, gūstot LU komandas 21. punktu no groza apakšas, un izcīnot uzvaru gan fināla spēlē, gan visa turnīrā.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju tika atzīts Latvijas universitātes komandas spēlētājs Reinis Jānis Avotiņš, kurš 4 spēlēs guva 36 punktus.

Sveicam un lepojamies!

Dalīties