Svētdien, 15.janvārī, mūsu basketbolisti Latvijas un Igaunijas apvienotajā basketbola līgā spraigā izbraukuma spēlē ar rezultātu 78:76 uzveica  Rakveres "Tarvas".

Spēles pirmajā ceturtdaļā mājinieki nepiekāpīgi spēja noturēt pāris punktu pārsvaru, noslēdzot pirmo ceturtdaļu ar 3 punktu pārsvaru (28:31). Otrajā ceturtdaļā mūsējiem izdevās pārlauzt pretinieku pārsvaru un izvirzītes pāris punktu vadībā. Spraigi ritējušās cīņas gaitā komandām neizdevās iekrāt vairāk par septiņu punktu pārsvaru. Trešās ceturtdaļas beigās un noslēdzošās desmitminūtes ievadā "Tarvas" vienība veica 11 punktu izrāvienu, no 48:55 panākot 59:55 savā labā. Mūsējie līdzsvaru atguva četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām. Pēdējā spēles minūte iesākās rezultātam esot neizšķirtam 72:72. LU padevās divi rezultatīvi uzbrukumi, kuri izrādījās izšķiroši. Trešo no šodien veiktajiem četriem tālmetieniem trāpīja Gustavs Kampuss, pret kuru metiena veikšanas brīdī tika pārkāpti noteikumi. Gustavs pēcāk arī realizēja soda metienu (76:72). Uzvaras punktus ar pustālo metienu guva Reinis Avotiņš, kurš tobrīd panāca 78:74. Spēles izskaņā, 12 sekundes pirms noslēguma rezultāts bija 76:78, bet mājiniekiem neizdevās gūt grozu. Mūsējie svinēja uzvaru ar 78:76.

Jāpiemin, ka šajā spēlē uz laukuma devās arī mūsu treneris-spēlētājs Lauris Blaus, kurš laukumā pavadīto 24 minūšu laikā guva četrus punktus, kā arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, pieļāva trīs kļūdas, trīsreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja trīs piezīmes pretiniekiem. Par rezultatīvāko LU rindās tika atzīts Ričards Vitoļskis ar gūtiem 17 punktiem.

Nākamā mājas spēle mūsējiem jau 18. janvārī, Latvijas basketbola Užavas kausa izcīņas ceturtdaļfināla atbildes cīņā uzņemot "Valmiera Glass/ViA" basketbolistus.

Dalīties