Svētdien, 19.februārī mūsu vīriešu basketbola komanda Latvijas un Igaunijas apvienotajā basketbola līgā izbraukumā piekāpās (68:77) kaimiņvalsts vadošajam klubam Tallinas "Kalev/Cramo". Tāpat arī no 17. līdz 19.februārim Eiropas jaunatnes basketbola līgas (EYBL) spēles.

Pirmajā ceturtdaļā neviena no komandām nevēlējās izlaist spēli no rokām, taču mājinieki atradās nelielā vadībā un pirmo ceturtdaļu mūsēje noslēdza iedzinējos ar 13:17. Turpretī otrajā ceturksnī abas vienības kopumā iemeta 54 punktus. Talliniešiem otrajā ceturtdaļā izdevās palielinot pārsvaru un puslaika pārtraukumā devāmies ar 13 punktu deficītu  (33:47). Trešajā ceturksnī mūsējie neļāva izzust intrigai, četru minūšu laikā spēja atspēlēties no -14, pietuvojoties līdz 50:56. Spēles izskaņā mūsu basketbolistu Valtera Brieža un Gustava Kampusa centieni komandai ļāva nokļūt divu precīzu metienu attālumā (68:73), tomēr spēles beigu signāls noskanēja pirms mūsējie paspēja atspēlēties.

BK "Latvijas Universitāte" rindās 11 punktus guva Gustavs Kampuss.

Taču mūsu attīstības komanda "LU/BS Rīga" no 17. līdz 19.februārim aizvadīja 5 Eiropas jaunatnes basketbola līgas (EYBL) spēles un četrās no tām izcīnīja uzvaru. Pirmā spēle tika aizvadīta pret BS "Rīdzene" komandu, kurā mūsējie izcīnīja uzvaru ar 74:58. Tajā pašā dienā mūsējiem nācās stāties pretī arī BC "Prometey" komandai. Šajā duelī, diemžēl mūsējie piedzīvoja zaudējumu ar 51:66. 18.februārī mūsējie izcīnīja 2 pārliecinošas uzvaras. Pirmajā spēlē ar rezultātu 71:52 tika pieveikta "RIG Lulea" komanda un otrajā spēlē tika sagrauta "NABA/LKS KM" komanda ar rezultātu 96:25. Noslēdzošajā dienā mūsu jauniešiem pretī stājās "Reinar Halliku Korvpallikool/Vinni" komanda. Arī šo spēli mūsēje uzvarēja ar rezultātu 72:48. Turnīra kopvērtējumā mūsējiem zelta godalgas!

Dalīties