Foto: Māris Greidāns

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas noslēdzošajā pamatturnīra spēlē mūsu "Latvijas Universitātes" attīstības komanda ar 81:46 apspēlēja "Betrānu Valmieras basketbola skolu", tādējādi izcīnot vietu izslēgšanas spēļu turnīrā un izstumjot no play-off dalībnieku pulka "Bausku".

LU attīstības komandai šī bija izšķirošā spēle, jo zaudējums pret valmieriešiem nozīmētu sezonas noslēgšanos Nacionālajā līgā, bet uzvara ļautu turpināt cīņas play-off turnīrā. Vidzemniekiem tikmēr šī spēle izšķīra tikai pretiniekus, jo zaudējums nozīmētu astoto vietu Austrumu grupā, bet uzvara dotu septīto vietu.

Marta Ozolinkēviča un Edija Šlesera trenētā komanda bija nobriedusi nopietnai cīņai, komandas sastāvā laukumā dodoties sešiem spēlētājiem, kuri pilda gana nozīmīgas lomas arī "Latvijas Universitātes" galvenajā komandā. Jau pirmajā ceturtdaļā mūsējie iekrāja zināmu pārsvaru, pēc ceturkšņa esot priekšā ar 20:12. Otrais spēles nogrieznis gan ļoti būtiski ietekmēja jebkādu intrigu par spēles iznākumu, jo desmit minūšu gaitā rīdzinieki sameta 23 punktus, kamēr valmierieši tikai četrus. Pēc puslaika tādējādi LU drošoja pretī drošai uzvarai pie rezultāta 43:16. Spēles otrajā puslaikā Jāņa Butāna komanda jau atbilstošāk realizēja savus metienus, tomēr nevienu atsevišķu ceturtdaļu "Bertānu VBS" komanda neuzvarēja. Ar beigu rezultātu 81:46 rīdzinieki nodrošināja septīto vietu Austrumu grupā.

Ar 16 gūtiem punktiem LU vienībā izcēlās Elvijs Frīdenbergs, bet desmit punktus sakrāja Andrejs Bikovs. Kārlis Šenbergs un Toms Gusarovs katrs guva pa deviņiem punktiem, bet Dāvis Skreivers un Dāvis Skreivers attiecīgi tika pie astoņiem un septiņiem punktiem.

Avots: sportacentrs.com

BK "Latvijas Universitātes" partneris - Evolution. Ar Evolution atbalstu, tiek realizēta sociālā stipendia augsta līmeņa sportistiem ar mērķi atbalstīt duālās karjeras pilnveidošanu, apvienojot sportu ar mācībām, studijām vai darbu. “BK LU” un Evolution interesēs ir pavērt plašākas iespējas tiem, kuri vēlas sevi vienlaicīgi attīstīt sevi vairākās jomās!

Dalīties