"Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā, spraigā cīņā, spēles izskaņā mūsējie piekāpās "Liepājai" ar rezultātu 68:69.

Pirmās spēles desmit minūtes aizritēja visai līdzvērtīgā cīņā. Liepājnieki netika nekur tālāk par viena metiena tiesas pārsvaru, bet "Latvijas Universitātes" lielākā vadība bija +4 pēc Riharda Aleksandrova soda metieniem. Igoram Sergejevam raidot bumbu cauri stīpai no groza apakšas, pirmais periods noslēdzās pie neizšķirta 23:23.Aleksandrovs iesāka otro ceturksni ar četriem pēc kārtas gūtiem punktiem. Puslaika izskaņā pret savu bijušo komandu vienu no diviem soda metieniem trāpīja Arnolds Helmanis, tādējādi devāmies pārtraukumā iedzinējos ar 34:38.

Trešo ceturtdaļu liepājnieki pavadīja pie vadības grožiem. LU komandai sadeldēja atstatumu un turpināja mīt pretiniekiem pa pēdām, kas audzēja arī spēles spriedzi pirms noslēdzošā nogriežņa. Rūdolfam Švītiņam trešā spēles nogriežņa izskaņā trāpot divu punktu metienu, rezultāts kļuva 51:55.

Ar Valtera Brieža trāpīto tālmetienu nepilnas septiņas minūtes līdz spēles beigām rezultāts uz tablo tika nolikts līdzsvarā - 57:57. Mūsu komandai klāt stāvēja arī veiksme. Norberts Strautiņš pēc bumbas saņemšanas sajauca skaitļus uz uzbrukuma laika tablo un 11 sekundes pirms laika iztecēšanas raidīja groza virzienā iespaidīgu metienu no vienas kājas labu sprīdi aiz trejača līnijas. Bumba krita grozā, dodot studentiem emocionālo pacēlumu.

"Latvijas Universitāte" trīs minūtes un 33 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 4 punktu pārsvaru. LU vienība gan nelūza un turpināja cīnīties līdz beigām, dodot sev iespēju panākt kā minimums neizšķirtu. Pēc sāpīgas sadursmes uz soda metiena līnijas stājās Aleksandrovs, kurš pirmo soda metienu trāpīja, bet otrais krita garām grozam. Arnolds Helmanis devās cīņā par atlēkušo bumbu un izsita to ārpus trīs punktu metiena līnijas. Skanot beigu signālam, "Latvijas Universitātei" ar 68:69 piekāpās "Liepājai".

LU komandā Rihards Aleksandrovs guva 18 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Savukārt Valtera Brieža kontā 12 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles.

BK "Latvijas Universitātes" partneris - Evolution. Ar Evolution atbalstu, tiek realizēta sociālā stipendia augsta līmeņa sportistiem ar mērķi atbalstīt duālās karjeras pilnveidošanu, apvienojot sportu ar mācībām, studijām vai darbu. “BK LU” un Evolution interesēs ir pavērt plašākas iespējas tiem, kuri vēlas sevi vienlaicīgi attīstīt sevi vairākās jomās!

Dalīties