"Pafbet" Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā "Latvijas Universitātes" komandai sestdien pretī stājās "Keila". Spēlē mūsējie guva uzvaru ar rezultātu 79:74.

9. martā mūsējie apspēlēja turnīra tabulā krietni augstāk esošo "Keila", kas gan tāpat jau bija zaudējusi matemātiskas izredzes kvalificēties izslēgšanas spēlēm. "Keila" vēl nesen ar bilanci 8-12 bija relatīvā tuvumā "play-off" zonai, bet tagad zaudējusi sešās no iepriekšējām septiņām spēlēm.

Līdzvērtīgi aizvadītā spēlē mūsējie pēdējā ceturtdaļā pārsvarā bija vadībā un pēdējās minūtes sākumu sagaidīja ar četru punktu pārsvaru, turklāt vēl tika pie bumbas. Pēdējās sekundes gan tāpat izvērsās ar intrigu, jo sekoja apzināti sisto sodu apmaiņa, un "Keila" 11 sekundes pirms beigām tika pie bumbas, kad rezultāts bija 74:77, un tika pie salīdzinoši laba tālmetiena.

Taču tas nebija precīzs, un Rihards Aleksandrovs savāca atlēkušo bumbu, pēc tam iemeta divus sodiņus un nokārtoja LU uzvaru ar 79:74.

Rihards Aleksandrovs aizvadīja savu rezultatīvāko spēli Apvienotajā līgā, 27 minūtēs iemetot 22 punktus. Viņam arī "double-double" ar 13 atlēkušajām bumbām, kas viņam arī ir rekords šajā līgā.

"Keila" sastāvā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija mūsu bijušais spēlētājs Kārlis Žunda, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas un piecas pārtvertas bumbas, tiesa, arī piecas kļūdas. 23 punktus, kas ir viņa personīgais rekords, viņš iemetis otrajā spēlē pēc kārtas (pirms nedēļas arī pret VEF).

BK "Latvijas Universitātes" partneris - Evolution. Ar Evolution atbalstu, tiek realizēta sociālā stipendia augsta līmeņa sportistiem ar mērķi atbalstīt duālās karjeras pilnveidošanu, apvienojot sportu ar mācībām, studijām vai darbu. “BK LU” un Evolution interesēs ir pavērt plašākas iespējas tiem, kuri vēlas sevi vienlaicīgi attīstīt sevi vairākās jomās!

Dalīties