Sestdien, 3. aprīlī, BK “Latvijas Universitāte” savā laukumā aizvadīja pēdējo regulārās sezonas spēli Paf League ietvaros. Savā laukumā LU basketbolisti izcīnīja uzvaru pār BK “Ogre” ar rezultātu 73:64. Viesu komandai spēli bija īpaši svarīgi uzvarēt, jo tā palīdzētu stabili atrasties turnīra tabulas otrajā vietā, taču mūsu basketbolisti to nepieļāva.

Spēles sākumā LU basketbolists Anrijs Miška tika apbalvots kā marta mēneša vērtīgākais spēlētājs Latvijas – Igaunijas basketbola līgas Latvijas grupā. Anrijs Miška savai komandai palīdzēja ar vidēji 25,7 punktiem, 6,3 atlēkušajām bumbām, 1,3 pārtvertām piespēlēm un efektivitātes koeficientu - 26,7. Balvu spēlētajam pasniedza Latvijas basketbola līgu galvenais tiesnesis Agnis Pērkons.

Spēles starta pieciniekā devās Reinis Jānis Avotiņš, Kārlis Žunda, Anrijs Miška, Roberts Kāpostiņš un Alberts Putāns. Spēles rezultātu atklāja marta mēneša vērtīgākais spēlētājs Anrijs Miška ar iespaidīgu bumbas triecienu grozā no augšas. Valters Briedis guva savus pirmos divus punktus šajā spēlē, Edvards Reinis Mežulis iemeta divpunktu metienu, bet Alberts Putāns bija precīzs no trīspunktu līnijas (9:5). Pēdējos trīs punktus šajā ceturtdaļā guva Anrijs Miška, iemetot 2 punktus, un Edvards Reinis Mežulis iemetot 1 punktu. Pirmajās spēles minūtēs bijām pārāki, taču atlikušajās pirmās ceturtdaļas minūtēs vadību uzņēmās ogrēnieši. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 12:21.

Anriju Mišku nepavisam neapmierināja tas, ko varēja redzēt uz spēles tablo un viņš sāka aktīvāk spēlēt pret Ogres komandu. Edvards Reinis Mežulis otrajā ceturtdaļā atzīmējās ar āķa metienu, kas spēles rezultātu bagātināja par 2 punktiem. Spēles turpinājumā trīs punktus guva Anrijs Miška. Komandas kapteinis Kārlis Žunda atzīmējās ar vienu no diviem soda metieniem. Divus soda metienus grozā iemeta arī Anrijs Miška. Labs gājiens padevās Reinim Jānim Avotiņam, kas rezultējās divos punktos. Uz soda metiena līnijas atkal stājās Anrijs Miška, kas bija precīzs abos metienos. Ogrēnieši izpelnījās piezīmi, kas ļāva Artim Arnītim mest trīs soda metienus un viņš bija prezīcs 2 no 3 metieniem. Ar skaistu trīspunktu metienu atzīmējās Edvards Lucis. Puslaikā devāmies iedzinēju lomā ar rezultātu 31:39.

Atgriežoties no sapulces ģērbtuvē, ar trīs punktiem spēles laukumā atzīmējās Norberts Strautiņš. Ogres komandas spēlētājs Rihards Zēbergs guva divus punktus, bet ar diviem punktiem atpakaļ atbildēja Reinis Jānis Avotiņš. Zēbergs atkārtoja tādu pašu metienu, bet Reinis Jānis Avotiņš viņam atbildēja jau ar trīs punktiem. Tālāk atbildes sniegšanu pārņēma Norberts Strautiņš, kurš uz vēl vienu Zēberga divu punktu metienu atbildēja ar trīs punktiem. Ar precīziem trīspunktu metieniem orgēniešus iebiedēja Roberts Kāpostiņš un Norberts Strautiņš. Ļoti labs 2+1 gājiens izdevās Edvardam Reinim Mežulim, kas rezultējās trīs punktos. Trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē trīs punktus grozā raidīja Kārlis Žunda, kas manāmi radīja satraukumu ogrēniešu acīs. Trešā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 54:56.

Ar pilnu sparu un apziņu, ka savā laukumā uzvaru nevienam neatdos, komanda atgriezās laukumā. Vienlīdzīgu rezultātu panāca Roberts Kāpostiņš, kas guva 2 punktus. Lai radītu pārliecinošāku pārsvaru divus punktus spēles rezultātam pievienoja Anrijs Miška. Uz ogrēniešu centienu panākt pārsvaru, atbildēja Reinis Jānis Avotiņš, kas spēles rezultātu bagātināja ar diviem punktiem. Roberts Kāpostiņš apzinīgi bija precīzs no soda metiena līnijas un pievienoja vēl divus punktus. Ar soda metienu palīdzību trīs punktus pievienoja Reinis Jānis Avotiņš un Anrijs Miška. Ogrēnieši bija manāmi saguruši, taču LU basketbolisti bija pilni ar enerģiju un cīnījās par katru laukuma centimetru. Trīspunktu metienu izdevās iemest Ogres spēlētājam Rihardam Zēbergam, bet komandas kapteinis Kārlis Žunda to tā nevēlējās atstāt un atbildēja ar trīs punktiem atpakaļ. Valters Briedis pievienoja divus punktus, kas tikai radīja pārliecību, ka uzvara ir mūsu. Anrijs Miška pēdēja spēles minūtē pievienoja divus precīzus soda metienus un Kārlis Žunda pievienoja vienu precīzu soda metienu. Spēles beigās tika svinēta uzvara pār BK “Ogre” ar rezultātu 73:64.

BK “Latvijas Universitāte’’: Miška 17 (10 ab), Mežulis 10 (11 ab), R.Avotiņš 10, Strautiņš 9, Žunda 8 (7 ab), Kāpostiņš 7, Briedis 4, Putāns 3, Lucis 3, Arnīts 2, Miglinieks, Vārna.

Dalīties