Gustavs Kārlis Kampuss | Foto: Sandijs Leicis

Šovakar BK Latvijas Universitāte mājās uzņēma basketbolistus no Valmieras un sīvas cīņas galotnē izcīnija svarīgu uzvaru Pafbet Latvijas - Igaunijas līgā.

Lai arī spēli rezultatīvāk iesāka valmierieši, LU basketbolisti strādāja labāk aizsardzībā un bija sekmīgāki uzbrukumā - trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām panākot 15:8. Pēc Valmieras trenera Edmunda Valeiko pieprasītās minūtes pārtraukuma, pretinieki sasparojās un pietuvojās, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 16:13.

Otrajā desmitminūtē rezultāts auga ļoti lēni, abām komandām spēlējot gana līdzvērtīgi. Ceturtdaļas noslēgumā Valmieras pārstāvis Iļjins divas reizes trieca bumbu grozā no augšas, trāpīja divus soda metienus, Jānis Kaufmanis precīzi raidīja grozā pustālo metienu, izvirzot valmieriešus vadībā ar plus 5. Puslaikā 25:30.

Pēc lielā pārtraukuma nepilnu trīs minūšu laikā mūsējie izlīdzināja rezultātu uz tablo. Līdz ceturtdaļas beigām pārsvars mainījās, to noslēdzot ar 49:48.

Pēdējās ceturtdaļas sākumā abas komandas apmainījās ar neprecīziem metieniem. Pēc divām veiksmīgām "zādzībām" aizsardzībā, Kampuss un Putāns panāca +4. Divas minūtes līdz beigām valmierieši sasniedza 60 punktu robežu, taču ar to viņu punktu skaits apstājās. Edvards Mežulis ar soda metieniem un precīzo divpunktnieku 17 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca +6. Valmierieši vairs pretoties nespēja, ļaujot Eduardam Avotiņam 3 sekundes pirms sirēnas triekt bumbu grozā no augšas. Spēles beigu rezultāts 68:60.

 

LU: Putāns 15 (5 rp), Mežulis 14 (7 ab), E. Avotiņš 14 (3 bm), Vitoļskis 11, Vīksne 6 (12 ab, 2 pb), R. Avotiņš 4, Kampuss 4, Strautiņš (2 pb), Lucis, Vārna; Čavars.

 

Nākamā spēle Pafbet Latvijas - Igaunijas līgā jau trešdien, 22.decembrī, pret BK Liepāja. 

Dalīties