BK "Latvijas Universitāte" šogad uzsāks savu 13.sezonu. Vasaras laikā gan spēlētāju, gan treneru un vadības korpusā notikušas izmaiņas.

Vasaras sākumā Latvijas Universitātes basketbola sistēmu absolvēja BK LU bijušais kapteinis Alberts Putāns, kurš jaunajā sezonā spēlēs VEF Rīga sastāvā. Jaunajā sezonā par kapteini iecelts ilggadējs BK LU spēlētājs Edvards Mežulis. Tāpat BK LU šogad parakstījusi līgumus ar 3 jauniem spēlētājiem - Andreju Bikovu, kurš iepriekš spēlēja Latvijas Universitātes attīstības komandā, Tomu Skuju un Gustavu Jakubauski! Šosezon BK LU menedžera amatu ieņem Haralds Kārlis.

Treneru sastāvā bijušā galvenā trenera Gunta Endzeļa vietā stājas Gunārs Gailītis, kurš jau 11 gadus ir BK LU sistēmā treneris un vairākus gadus ir bijis U16, U18, U19, U20 meiteņu un puišu Latvijas izlases treneris Eiropas un Pasaules čempionātos.

BK LU ģenerāldirektors Uģis Bisenieks uzsver, ka treneru maiņa ir atbildīgs un emocionāli smags lēmums: "LU basketbola sistēmā treneriem ir būtiska loma. Jebkura trenera maiņa ir ne tikai atbildīgs, bet arī emocionāli smags lēmums, jo visi treneri ir ieguldījuši lielu darbu un pilnveidojuši LU basketbola sistēmu. Tādēļ jāsaka paldies liels Guntim Endzelim par aizraujošiem gadiem darbā ar jaunajiem basketbolistiem un vēlos sveikt Gunāru Gailīti ar galvenā trenera stafetes kociņa pārņemšanu. Manuprāt Gunārs ir ne tikai Latvijas Universitātes patriots, bet arī lieliski izprot universitātes misiju basketbolā, jauno spēlētāju vajadzības un ir labs komandas spēlētājs! Es domāju, ka Gunārs būs cienīgs turpinātājs galvenā trenera amatam un dos savu pienesumu, no kā būs ieguvēji visa LU basketbola sistēma!"

BK LU galvenā trenera Gunāra komentārs: "Paldies LU kluba vadībai par uzticēšanos. Liels gods kļūt par reğiona labākās studentu komandas galveno treneri. Ilgu gadu veidoto sistēmu turpināsim pilveidot, mēğinot sasniegt labākus rezultātus gan skaitļu izteiksmē, gan sagatavot spēlētājus Latvijas dažāda vecuma izlasēm. Gandarījums ir par katru spēlētāju, kurš izgājis mūsu sistēma turpina savas gaitas profesionālā basketbolā vai sācis strādāt iegūtajā profesijā.  Katram savs ceļš ejams. Vasarā esam ieguldījuši lielu darbu gan spēka treniņos, gan basketbola laukumā. Mēģināsim spēlēt studentiem raksturīgo dinamisko basketbolu, kas ir acij tīkams skatītājiem."

Sveicam galveno treneri Gunāru Gailīti! Vēlam spēku un izturību!

Dalīties