Sezonas sākumā vēstījām, ka komandas treneru korpusam pievienojas bijušais basketbolists Lauris Blaus. Lauris komandā darbojas ar garajiem spēlētājiem. Viņa bagātā pieredze ir būtisks pienesums visai LU basketbola sistēmai.

Šobrīd, pēc aizvadītas pus sezonas, Lauris ir nolēmis komandai palīdzēt ne tikai kā treneris treniņos, bet piebiedroties spēlētājiem laukumā. Lēmumu Laurim palīdzēja pieņemt vēlme dalīties pieredzē un līdzcilvēku atbalsts: "Atgriežos laukumā, jo vēlos palīdzēt komandai ne tikai treniņos kā treneris, bet arī kā spēlētājs laukumā. Redzu ar kādu enerģiju un atdevi darbojas visi iesaistītie LU komandā, treneri un spēlētāji, tāpēc arī radās jautājums sev, kā es vēl vairāk varu palīdzēt komandai. Pārrunājot šo lēmumu ar savu draudzeni, ar viņas lielu ietekmi nolēmu, ka es komandai varu palīdzēt arī kā spēlētājs. Paldies galvenajam trenerim Gunāram Gailītim un BK LU direktoram Uģim Biseniekam par atbalstu šāda lēmuma pieņemšanā. Joprojām turpināšu darboties kā treneris garajiem spēlētājiem un paralēli treniņos esmu arī komandas biedrs. Jau vairākkārt esmu izteicies, ka man ļoti simpatizē BK LU sistēma un redzu, ka mēs kopīgi varam izveidot ko brīnišķīgu Latvijas basketbolā."

BK "Latvijas Universitāte" direktors Uģis Bisenieks uzsver, ka šāds Laura un komandas lēmums ir būtisks pienesums visai BK LU basketbola sistēmai: "Šāda kombinācija ar pieredzējušu un atbildīgu spēlētāju, kuram ir interese nodot savas zināšanas jaunajiem spēlētājiem un palīdzēt viņiem kļūt labākiem gan treniņos, gan laukumā, ir viens no komandas pilnveides mērķiem. Šāda pieeja ir būtisks pienesums LU basketbola sistēmai, un tas, manuprāt, padara LU par labāko jauno spēlētāju sagatavošanas sistēmu valstī. Ļoti pozitīvi vērtēju Laura lēmumu pievienoties spēlētājiem ne vien treniņos, bet parādīt arī vairākas lietas ar savu piemēru uz laukuma.”

Lauris uz laukuma pievienosies jau šīs svētdienas izbraukuma spēlē pret BC Tarvas.

Dalīties